Erbicid Zeagran 340 SE

92,00 RON
  • Cod produs: Erbicid Zeagran 340 SE
  • Disponibilitate: 90
Proprietăți fizico chimice: Zeagran 340 SE este un erbicid condiționat sub formă de suspoemulsie fină, de culoare albă, omogenă, mobilă, cu tendința de depunere în timp, dar cu o bună capacitate de revenire în sistem.Timp de pauză: După aplicarea produsului Zeagran 340 ..

Opţiuni disponibile

Proprietăți fizico chimice: Zeagran 340 SE este un erbicid condiționat sub formă de suspoemulsie fină, de culoare albă, omogenă, mobilă, cu tendința de depunere în timp, dar cu o bună capacitate de revenire în sistem.

Timp de pauză: După aplicarea produsului Zeagran 340 SE se poate însămânța orice altă cultură în toamna anului respectiv, precum și în primăvara următoare.

Mod de acțiune: Erbicid cu stabilitate bună, nevolatil, de tip combinat, bazat pe 2 substanțe active: bromoxinil (bromoxinil octanoat și heptanoat) și terbutilazină, cu acțiune dublă (de contact și sistemică) asupra speciilor de buruieni dicotiledonate sensibile. Erbicidul Zeagran 340 SE se aplică postemergent; absorbit prin frunze, inhibă respirația și fotosinteza, provocând, în final, moartea buruienilor sau a plantelor sensibile: rapiță, muștar, sfeclă, floarea soarelui, plante leguminoase, tomate, legume, grâu, orz, ovăz. Respectarea cu strictețe, la aplicarea erbicidului Zeagran 340 SE, a fazei optime de dezvoltare a buruienilor (buruieni dicotiledonate în stadiul de 2 – 4 frunze, Cirsium < 10 cm) permite obținerea unei eficacități maxime în combaterea speciilor dicotiledonate anuale (peste 90%). Primele simptome se înregistrează după 2 – 3 zile de la tratament, iar efectul maxim (necrozarea frunzelor) la 7 – 8 zile.

Aplicarea postemergentă a erbicidului Zeagran 340 SE asigură o eficacitate rapidă în combaterea buruienilor dicotiledonate și posibilitatea efectuării prașilelor mecanice la o săptămână de la tratament, fapt ce contribuie la eliminarea rapidă a concurenței speciilor de buruieni rămase necombătute.

Cantitatea de soluție recomandată a se aplica pe suprafața de un Ha este de 200 – 400 litri (în condiții de secetă se recomandă o normă de 400 l/ha). Eficacitatea erbicidului este asigurată de respectarea dozei/ha și a epocii optime de dezvoltare a buruienilor dicotiledonate, precum și a plantelor de porumb, de dominanța buruienilor și de condițiile climatice (temperatură, umiditate), de pregătirea corectă a soluției și administrarea ei uniformă.

Spălarea echipamentului înainte și după utilizare este obligatorie.Aplicarea tratamentului cu erbicid se va face cu echipament terestru, pe vreme liniștită (viteza vântului sub 3 m/s), în scopul evitării driftului pentru culturile sensibile (floarea soarelui, sfeclă, leguminoase, pomi, vie, legume, etc.).

Mod de întrebuințare:

Produsul este omologat pentru utilizare în România la urmatoarele culturi:

– porumb: combate buruienile dicotiledonate anuale şi unele perene. Doza de aplicare 2.0 l/ha postemergent (porumbul în faza de 4-6 frunze, buruieni dicotiledonate la 2-4 frunze, Cirsium < 10 cm înălţime).

Compatibilitate: Înainte de utilizare se recomandă consultarea listelor de compatibilitate și efectuarea unui test practic.

Măsuri de protecție a mediului: Deoarece substanța activă este toxică pentru organismele acvatice, în tehnologiile și instrucțiunile de utilizare, ca și pe etichetele produsului se vor înscrie măsurile obligatorii de respectat pentru protecția apelor, conform prevederilor legale. Nu se aplică pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă! Pentru evitarea contaminării apei, produsul trebuie aplicat la o distanță de 15 m de suprafețele acvatice. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafață.

Substanță activă: 90 g/l bromoxinil + 250 g/l terbutilazină

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie