Fungicid Antracol 70 WP

3,00 RON
  • Cod produs: Fungicid Antracol 70 WP
  • Disponibilitate: 88
Proprietăţi fizico-chimice: Antracol® 70 WP se prezintă sub forma unei pulberi fine omogene, fără tendinţă de aglomerare, de culoare bej şi cu un uşor miros caracteristic. Mod de acţiune: Antracol® 70 WP este un fungicid organic din grupa ditiocarbamaţilor, cu acţiune preventivă de contact..

Opţiuni disponibile


Proprietăţi fizico-chimice:


Antracol® 70 WP se prezintă sub forma unei pulberi fine omogene, fără tendinţă de aglomerare, de culoare bej şi cu un uşor miros caracteristic.


Mod de acţiune: Antracol® 70 WP este un fungicid organic din grupa ditiocarbamaţilor, cu acţiune preventivă de contact: blochează germinaţia sporilor şi pătrunderea miceliului ciupercilor patogene în plante. Este un fungicid de tip multi-site, împiedicând apariţia formelor rezistente. Produsul prezintă o rezistenţă bună la ploile de maxim 10 mm.


Domeniul de utilizare:


Antracol® 70 WP este omologat în România pentru tratamente în vegetaţie, efectuate preventiv pe ȋntreaga suprafaţă, la avertizare sau când sunt condiţii favorabile pentru  dezvoltarea patogenilor, cu utilizare ȋn câmp şi ȋn spaţii protejate, după cum urmează:
  • măr, păr: 0,2%–0,3% împotriva rapănului (Venturia ). Se recomandă 1-3 tratamente: 2 înainte de înflorit, unul imediat după înflorit, la un interval între stropiri de 7-21 zile. Cantitatea de soluţie este de 1000-1500 l/ha; timp de pauză înaintea recoltării: nu se aplică;
  • cireş: 2,0 kg/ha împotriva antracnozei (Coccomyces hiemalis). Se recomandă 1-2 tratamente în intervalul fenologic prefloral – ovar vizibil, la  interval minim între stropiri de 10 zile. Cantitatea de soluţie este de 1000 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 28 de zile;
  • viţa de vie: 0,2–0,3% împotriva manei (Plasmopara viticola). Se aplică maxim 4 tratamente, 2 înainte şi 2 după înflorit, la intervale de 7–14 zile între stropiri şi 30 de zile între ultimul tratament înaintea înfloritului şi primul după înflorit. Cantitatea de soluţie este de 800-1000 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 60 zile;
  • cartof: 1,5–2,5 kg/ha împotriva manei (Phytophthora infestans) şi a alternariozei (Alternaria solani). Se aplică cel mult 3 tratamente pe sezon, la intervale de 14 zile începând cu fenofaza înainte de încheierea rândurilor. Cantitatea de soluţie este de 200-400 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 14 zile;
  • tomate: 0,2% (2,0 kg/ha) împotriva pătării albe (Septoria lycopersici), pătării cafenii a tomatelor (Cladosporium fulvum), manei (Phytophthora infestans) şi alternariozei (Alternaria solani). Se aplică maxim 3 tratamente pe sezon, la intervale de  7–10 zile între stropiri. Cantitatea de soluţie este de 800-1000 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 7 zile.
  • castraveţi: 0,2% (2,0 kg/ha) împotriva manei (Pseudoperonospora cubensis) şi alternariozei (Alternaria cucumerina). Se recomandă a fi efectuate cel mult 3 tratamente pe sezon, cu un interval între stropiri de 7–10 zile. Cantitatea de soluţie este de 600-1000 l/ha; Timp de pauză înaintea recoltării: 3 zile;
  • ceapă: 0,2–0,25% împotriva manei (Peronospora destructor). Se recomandă a fi efectuate cel mult 2 tratamente pe sezon, cu un interval între stropiri de 7–10 zile. Cantitatea de soluţie este de 600 l/ha. Timp de pauză 21 zile;
  • hamei: 0,2% împotriva manei (Pseudoperonospora humuli). Se recomandă a fi efectuate cel mult 3 tratamente, cu un interval de 7–10 zile între stropiri. Cantitatea de soluţie este de 1500-2000 l/ha. Timp de pauză înaintea recoltării: 60 zile.

În condiţii de presiune mare de infecţie se va utiliza doza maximă omologată.


Prepararea soluţiei şi tehnica de aplicare: Se umple cu apă 2/3 din volumul rezervorului maşinii de stropit. Se adaugă cantitatea necesară de produs direct ȋn bazin; după dizolvare se pune în funcţiune recircularea sau agitatorul la viteză moderată după care se umple rezervorul cu apă până la semn. În timpul preparării soluţiei şi al tratamentului, se menţine agitatorul în permanenţă în funcţiune. Toată soluţia se foloseşte în maxim 24 de ore de la preparare. Precauţii: Reducerea numărului de componente din amestec şi spălarea riguroasă a echipamentului de stropit după tratamentele zilnice este imperios necesară pentru evitarea fenomenelor de fitotoxicitate. Curăţarea echipamentului de stropit: două spălări succesive cu apă 10% din volumul rezervorului şi circularea timp de cel puţin 1 minut prin pompă şi duze cu eliminarea apei, urmată de spălări separate a filtrelor şi duzelor.


Condiţii de calitate a tratamentului: Stropirile se fac pe întreaga suprafaţă sau pe rândurile de plante în funcţie de tipul de cultură, folosind echipamente de stropit terestre specifice fiecărui tip de cultură sau echipamente manuale de tip Vermorel. Trebuie să se utilizeze duze calibrate şi bine orientate, să se asigure o presiune corespunzătoare astfel încât soluţia să acopere cât mai bine plantele, cu precădere pe partea inferioară a frunzelor.


Selectivitate: Aplicat la dozele omologate, în condiţii normale, Antracol® 70 WP este bine tolerat de plante şi nu manifestă fenomene de fitotoxicitate.


Compatibilitate: Antracol® 70 WP este compatibil cu alte fungicide ca sulf muiabil, Folicur® Solo,  Falcon® 460 EC. Amestecurile cu produse alcaline trebuie utilizate imediat după preparare. Pentru orice  combinaţii se recomandă efectuarea în prealabil a unui test de compatibilitate fizico-chimică.


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie