Fungicid Captan 80 WDG

3,00 RON
  • Cod produs: Fungicid Captan 80 WDG
  • Disponibilitate: 100
PROPRIETĂŢI FIZICO-CHIMICE: Produsul Captan 80 WDG este un fungicid condiţionat sub formă de granule dispersabile în apă,uniforme, fără tendinţa de sfărâmare, de culoare beige, cu miros slab caracteristic. MODUL DE ACŢIUNE: Captan 80 WDG este un fungicid de contact cu acţiune preventivă şi ..

Opţiuni disponibile


PROPRIETĂŢI FIZICO-CHIMICE: Produsul Captan 80 WDG este un fungicid condiţionat sub formă de granule dispersabile în apă,uniforme, fără tendinţa de sfărâmare, de culoare beige, cu miros slab caracteristic.
MODUL DE ACŢIUNE: Captan 80 WDG este un fungicid de contact cu acţiune preventivă şi protectivă împotriva unui spectru larg de ciuperci fitopatogene, cu aplicare în perioada de vegetaţie. Actionează prin blocarea proceselor de respiraţie şi diviziune celulara ale agenţilor patogeni. În funcţie de condiţiile climatice, CAPTAN® 80 WDG are o remanenţă de 7-20 zile pe plantă. Favorizează cicatrizarea rănilor provocate de unii agenţi externi. Se folosesc volume normale de apă specifice tipului de cultură şi stadiului de vegetaţie.

MOD DE ÎNTREBUINŢARE: Captan 80 WDG se aplică în timpul vegetaţiei prin stropiri efectuate la avertizare. Pentru rezultate optime în combaterea agenţilor patogeni, tratamentele se aplică preventiv când apar condiţii de manifestare a bolilor sau la apariţia primelor simptome. Intervalul dintre tratamente este de 7-14 zile în funcţie de cultură, evoluţia condiţiilor climatice şi a bolilor.

Produsul CAPTAN  80 WDG a fost omologat pentru următoarele culturi şi doze:

  • Tomate: combate Mana tomatelor (Phytophtora infestans), Pătarea cafenie a tomatelor (Fulvia fulva), doză 0,15% (1,5 Kg/ha), timp de pauză 21
  • Ceapă: combate Mana cepei (Peronospora destructor), doză 0,15% (1,5 Kg/ha), timp de pauză 14
  • Castraveţi: combate Mana curcubitaceelor (Pseudoperonospora cubensis), doză 0,15% (1,5 Kg/ha), timp de pauză 14
  • Măr: combate Rapăn (Venturia spp.), doză 0,15% (2,250 Kg/ha), timp de pauză 14
  • Prun: combate Pătarea roşie a frunzelor de prun (Polystigma rubrum) Monilioza (Monilinia spp.), doză 0,15% (1,5 Kg/ha), timp de pauză 14
  • Viţa de vie: combate Mana viţei de vie (Plasmopara viticola), doză 1,250 Kg/ha (în 1000 L soluţie), timp de pauză 21

Se folosesc volume normale de apă specifice tipului de cultură şi stadiului de vegetaţie. Soluţia de stropit se poate prepara direct în rezervorul maşinii de stropit. Se calculează cantitatea de CAPTAN® 80 WDG necesară întregului volum de lichid, se dizolvă în câţiva litri de apă, se toarnă sub o permanentă agitare în rezervorul umplut pe jumătate în prealabil şi se completează cu apă la semn. În timpul tratamentului se vor folosi maşini bine reglate care să asigure o barbotare şi o presiune constantă precum şi duze bine calibrate pentru a realiza o stropire fină şi o bună acoperire a frunzelor pe ambele suprafeţe.

COMPATIBILITATE: Produsul Captan 80 WDG este compatibil cu majoritatea insecto-fungicidelor folosite în mod curent în România, cu excepţia polisulfurilor de calciu şi bariu, a zemei bordeleze precum şi a altor substanţe cu reacţie puternic alcalină. Nu se amestecă cu produse uleioase. Înainte de utilizare consultaţi tabelele de compatibilitate şi efectuaţi un test.
TIMP DE PAUZĂ: După aplicarea ultimului tratament şi până la recoltare trebuie să treacă minim 14 zile la ceapă, castraveţi, pomi fructiferi şi 21 zile la tomate şi viţa de vie.


Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie